ASOCIATIA SPECIAL OLYMPICS ROMANIA

Asociatie | Site oficial
Categorii: Sport de masa  

Scop

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Această organizație  contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului. Astfel, sportivii noștri au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.

Detalii

Tip Asociatie
CIF
Numar inreg. National 508/A/2003
Numar inreg. Instanta 68
Data inreg. Instanta 10 June 2003
Pozitie
Numar Incheiere sc 64
Data Incheiere 25 April 1995
Apartenenta Federatie
HG Utilitate Publica
Data HG Utilitate Publica

Adrese organizatie

Strada Pitar Moș,
Bucuresti 10452, București
Bulevardul Iuliu Maniu, nr. 7, Corp Z, etaj 2, sector 6,
Bucuresti 61072, București
STR. VASILE CONTA NR. 16, SECTOR 2,
, București

 

Contacte organizatie

Office:

   021 318 5966

Birou UNEFS:

   4021 311 78 45

   [email protected]

 

Conturi bancare

Nu exista conturi bancare

Descriere

Jurământul Sportivilor Special Olympics

 

« Vreau să câștig. Dar daca nu pot câștiga, vreau să fiu brav în încercarea mea! »

Special Olympics România este un program național care implică:

 

27.000 de sportivi în toată țara; 2500 de  antrenori și voluntari; 2 000 de elevi si profesori din scoli de masa 11 discipline sportive olimpice; 130 de școli speciale și ONG-uri partenere în toată țara; 100 de evenimente organizate anual; 8  evenimente de evaluări ale stării de sănătate, oferite gratuit, până în prezent. Special Olympics România este: Una din puținele  mișcări din tară care aduce împreună, pentru un eveniment comun, persoane cu dizabilitați, membrii familiilor acestora, voluntari, studenți și profesioniști din diferite domenii; locul în care sportivii cu dizabilități intelectuale se manifestă ca persoane active, într-un mediu educațional și social; momentul în care comunitatea conștientizează și admiră abilitățile de care dau dovadă persoanele cu dizabilități  intelectuale.

 

Special Olympics și Paralympics sunt două organizații diferite, recunoscute de către Comitetul Olimpic Internațional. Principala diferență dintre acestea constă în tipul deficiențelor sportivilor participanți și nivelul performanțelor sportive ale acestora. Jocurile Mondiale Special Olympics de vară sau de iarnă, se desfășoară cu aceeași  frecvență ca și Jocurile Olimpice și Paralympice, doar că la distanță de un an. Ultimele Jocuri Mondiale de Vară Special Olympics s-au desfășurat în anul 2011, la Atena în Grecia

 

Filozofia Special Olympics se întemeiează pe convingerea că persoanele cu nevoi speciale pot și au dreptul să învețe și să beneficieze de avantajele participării la activități sportive individuale sau în echipă, dacă sunt educate și încurajate în acest sens. Special Olympics consideră că antrenamentul este un element esențial pentru dezvoltarea calităților sportive și că dezvoltarea unui mediu concurențial caracterizat prin condiții de egalitate pentru toți participanții este o metoda adecvată de testare a capacităților individuale și a evoluției lor sportive, dar și calea de a le oferi mijloace motivante pentru dezvoltarea personală.

Spiritul Special Olympics poate fi promovat de fiecare dintre noi. Participarea membrilor societății la evenimentele sportive organizate de Fundația Special Olympics din România, susținerea activității sportivilor, a familiilor acestora și a voluntarilor, toate acestea fac posibilă dezvoltarea acestei mișcării în România. Implicarea societății poate aduce în viața sportivilor noștri și a familiilor lor, schimbarea benefică de care aceștia au nevoie.

 

În mișcarea Special Olympics nu  lăsăm lucrurile să se întâmple de la sine.  Ne amintim de fiecare dată și îi convingem și pe ceilalți că :

 

Suntem o mișcare internațională cu o experiență de peste 40 de ani, nu doar un eveniment singular!

Nu încurajăm participarea  conjuncturală, ci oferim un mod de viață. Am construit  o întreagă filozofie despre toleranță și acceptarea celuilalt, fapt ce va conduce la crearea unei lumi mai bune !

 

Este vorba despre noi toți, nu doar despre  ei !

Nu ne propunem doar să furnizăm servicii unui  anumit grup de persoane, ci dorim să schimbăm societatea în care trăim și să demonstrăm că schimbarea este posibilă prin eforturile fiecăruia dintre noi. Special Olympics facilitează experiențe complexe care produc transformări structurale, nu numai asupra sportivilor, ci și asupra celor care se implică în activitățile noastre, cu inimile și mințile deschise.

 

Ceea ce facem noi este important și urgent, nu doar  agreabil și distractiv !

Urgența misiunii noastre  se bazează pe faptul că persoanele vulnerabile depind de implicarea comunității  și de schimbarea  mentalului colectiv ! Valori precum  toleranța, solidaritatea și prietenia vor înlătura întotdeauna tensiunile și prejudecățile deseori întâlnite în diferite medii sociale, insuficient informate. Schimbarea nu a fost nicicând mai importantă și noi putem fi agentul acestei schimbări !


Amendamente organizatie

Numar inreg. National Numar inreg. Instanta Data inreg. Instanta Numar Incheiere Data Incheiere Descriere
508/A/2003 68 2003-06-10 sc 64 1995-04-25

Tranzactii finantare

Nu exista creatori definiti