ASOCIAŢIA CENTRUL PENTRU POLITICI DURABILE ECOPOLIS

Scop

promovarea principiilor dezvoltării durabile în societatea românească.

Detalii

Tip Asociatie
CIF 26550610
Numar inreg. National 10234/A/2009
Numar inreg. Instanta 121
Data inreg. Instanta 17 November 2009
Pozitie
Numar Incheiere
Data Incheiere 09 November 2009
Apartenenta Federatie
HG Utilitate Publica
Data HG Utilitate Publica

Adrese organizatie

Calea Calarasilor, nr. 139,,
Sector 3, Bucuresti , București
CALEA GRIVIŢEI NR. 206, BL. K, SC. A, AP. 1, SECTOR 1,
BUCUREŞTI , București

 

Contacte organizatie

Contact oficial:

   +4 031 426 3280

   [email protected]

 

Conturi bancare

Cont RON:

RO 21 INGB 0000 9999 0484 1415
ING Bank

Descriere

Noi suntem Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, o organizatie neguvernamentala de mediu, infiintata cu scopul clar de face din principiile dezvoltarii durabile, legi.

Asta inseamna ca depasim stadiul dezbaterilor mai mult sau mai putin productive despre problemele cu care se confrunta mediul din tara noastra si incercam sa ne canalizam energia inspre gasirea si  promovarea solutiilor la nivelul politicilor publice din Romania.

E un drum lung, dar singurul care merita parcurs. Incepe cu agregarea si dezvoltarea expertizei, a acelora care inteleg ce presupune elaborarea de politici publice durabile intr-o tara ca Romania. Continua cu monitorizarea domeniilor problematice si cu elaborarea de propuneri legislative – solutii. Promovarea acestor solutii se face in primul rand prin obtinerea veto-ului cetatenilor, in urma unui efort constant de educare si responsabilizare. De aici, drumul natural al initiativelor Ecopolis trece pe la autoritati, de la care vom insista sa obtinem o atitudine responsabila si politicile publice de care mediul din Romania are nevoie.

Ecopolis inseamna, asadar, efort continuu si colaborare, pe de o parte intre expertii recunoscuti din domeniul mediului si dezvoltarii durabile implicati in proiectele noastre; apoi intre organizatie si alegatori, pe a caror participare se bazeaza legitimitatea oricarei masuri publice propuse; si mai ales intre organizatie si autoritati, carora le revine responsabilitatea de a pune in practica acele politici votate deopotriva de experti si cetateni.

Iata de ce Ecopolis, gandind si actionand ca un centru de resurse pentru politici durabile, are sanse sa devina primul think tank pe probleme de mediu si dezvoltare durabila din Romania, primul think tank la care contribuie si alegatorii.

Ecopolis se construieste participativ, cu fiecare individ care vrea ca discutiile  despre mediu si activismul "verde" sa aiba in centru nu doar convingeri si principii ecologiste valoroase ci mai ales solutii concrete la probleme, cu potential de politici publice viabile. Bun venit in Ecopolis! 

Daca te pasioneaza politicile durabile, daca ai intrebari, daca crezi ca o anumita problema de mediu nu mai suporta amanare sau daca ai idei concrete pentru rezolvarea unei teme, scrie-ne la [email protected]

Politicile durabile devin realitate cu participarea cetatenilor carora le pasa!

Iata obiectivele incluse in Statutul asociatiei:

Cresterea expertizei in elaborarea politicilor publice durabile din Romania; Imbunatatirea calitatii procesului de elaborare a politicilor publice durabile prin facilitarea participarii publice, a accesului la informatii relevante despre mediul inconjurator; Cresterea responsabilitatii actorilor publici prin monitorizarea implementarii politicilor publice cu impact asupra mediului inconjurator; Asigurarea transparentei in functionarea institutiilor publice si cresterea responsabilitatilor lor in raport cu cetatenii ca beneficiari directi ai serviciilor publice.

Obiectivele asociatiei nu se limiteaza la cele de mai sus, insa ce este esential este faptul ca Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis isi dedica activitatea gasirii de solutii practice, eficiente la problemele din sfera dezvoltarii durabile si lupta pentru impunerea acestora, cu participarea cetatenilor, ca politici publice benefice pentru intreaga societate. Directiile de actiune asumate, pe termen lung, de Ecopolis sunt: Cercetare pe probleme de mediu; educatie si participare civica ecologica, respectiv watch dog si advocacy.


Amendamente organizatie

Numar inreg. National Numar inreg. Instanta Data inreg. Instanta Numar Incheiere Data Incheiere Descriere
10234/A/2009 121 2009-11-17 2009-11-09

Tranzactii finantare

Nu exista creatori definiti