ASOCIAŢIA CLUB SPORTIV CLIMB AGAIN

Asociatie | Blog
Categorii: Cluburi sportive   Sport de masa  

Scop

Practicarea escaladei, alpinismului si boulderingului in randul copiilor, tinerilor si adultilor cu dizabilitati fizice si/sau neurologice, cat si in randul copiilor, tinerilor si a adultilor ”tipici“, indiferent de etnie, religie, rasa, statut social etc, dezvoltarea competentelor morale, sociale si vocationale ale copiilor, tinerilor, adultilor cu dizabilitati si a celor “tipici” si reintegrarea socialasecretar. prin practicarea escaladei, alpinismului si boulderingului, participarea la evenimente, competitii nationale si internationale, in conformitate cu normativele emise de Federatia Romana de Alpinism si Escalada, cu cerintele reglementarilor si strategiilor elaborate de Ministerul Tineretului si Sportului, in conditiile Legii nr. 69/2000 a Educatiei Fizice si Sportului si a Regulamentului de punere in aplicare a Legii nr. 69/2000 a Educatiei Fizice si Sportului.

Detalii

Tip Asociatie
CIF 32800486
Numar inreg. National 199/A/2014
Numar inreg. Instanta 12
Data inreg. Instanta
Pozitie
Numar Incheiere încheiere
Data Incheiere
Apartenenta Federatie
HG Utilitate Publica
Data HG Utilitate Publica

Adrese organizatie

Strada Cap. Eftimie Z. Croitoru, nr. 2A, bl. 309, sc. 2, ap. 15, sector 6,
Bucuresti , București

 

Contacte organizatie

Office:

   [email protected]

Claudiu Miu:
presedinte

   0765 162 865

   [email protected]

 

Conturi bancare

LEI:

IBAN RO60RNCB0290140485940001
BCR-

Descriere

Misiune şi valori

Misiunea Asociației Club Sportiv Climb Again este de a încuraja și susține copiii, tinerii și adulții cu nevoi speciale, indiferent de etnie, religie, rasă sau statut social, să practice escalada ca o metodă de terapie pentru dizabilitate, de dezvoltare a abilităților de viață și de integrare socială.

Lucrăm cu tinerii atât în sens terapeutic, cât și cu perspective competiționale, în conformitate cu normativele emise de Federația Română de Alpinism și Escaladă și cu cerințele strategiilor elaborate de Ministerul Tineretului și Sportului.

Credem că misiunea noastră e întregită de sprijinul psihologic, terapeutic, social și material pe care îl acordăm beneficiarilor noștri de la caz la caz.

Mai credem că misiunea noastră poate cunoaște succes și poate fi replicată prin dezvoltarea unor parteneriate strategice, atât cu instituțiile statului, cât și cu alte organizații naționale sau internaționale cu misiuni asemănătoare sau complementare.

Escalada, sport

 

pentru persoane cu nevoi speciale?

În ciuda preconcepțiilor, escalada nu este un sport extrem – atâta timp cât cel care se cațără și partenerul care îl asigură respectă toate măsurile de siguranță, riscul este zero. Escalada este un sport care poate fi practicat inclusiv de către copii cu nevoi speciale, ca o măsură de dezvoltare a abilităților de orientare, de conștientizare a spațiului și direcției (în cazul deficiențelor senzoriale, de exemplu) sau ca măsură terapeutică (în cazul copiilor cu autism, de exemplu).

Frumusețea acestui sport vine din dezvoltarea holistică pe care o impune practicantului: rezolvarea unei probleme, găsirea celei mai ușoare variante de a termina un traseu, depășirea obstacolelor, dar și întărirea încrederii în sine și în ceilalți, toate acestea construiesc sentimentul de împlinire al celui care ajunge sus și se pot transforma într-o poveste de succes pentru un tânăr cu nevoi speciale.

Mai multe despre beneficiile escaladei în rândul copiilor cu nevoi speciale, într-un articol scris de Ana Maria Dumitru, psihoterapeut la Fundația World Vision (București), pentru blogul nostru.


Amendamente organizatie

Numar inreg. National Numar inreg. Instanta Data inreg. Instanta Numar Incheiere Data Incheiere Descriere
199/A/2014 12 2014-02-05 încheiere 2014-01-22

Tranzactii finantare

Nu exista creatori definiti