ASOCIAŢIA DOWN PLUS BUCUREŞTI

Categorii: Susținerea copiilor și a familiei   Consiliere juridica  

Scop

Asociatia DOWN Bucuresti este persoana juridica, romana, de drept privat, de sine statatoare, neguvernamentala, apolitica si nonprofit, care îsi desfasoara activitatea fara scop patrimonial. Misiunea organizatiei este îmbunatatirea conditiilor de viata a copiilor, tinerilor si adultilor cu sindrom Down.

Detalii

Tip Asociatie
CIF 33098429
Numar inreg. National 16197/A/2014
Numar inreg. Instanta 22
Data inreg. Instanta
Pozitie
Numar Incheiere -
Data Incheiere
Apartenenta Federatie
HG Utilitate Publica
Data HG Utilitate Publica

Adrese organizatie

Str. Aleea Stogu, nr.2, bl.11, sc.1, et.2, Ap.11,
Bucuresti 52353, București
STR. OLTINA NR.3, BL.28, SC.1, ET.1, AP.4, CAMERA IDENTIFICATĂ CU NR.1, SECTOR 5,
BUCUREŞTI , București

 

Contacte organizatie

ELENA ZELKO:
Presedinte asociatie

   0786 737 732/ 0722 216 548

ALEXANDRU ZELKO:
Director tehnic

   0729 802 436/ 0744 171 445

Office/ Info:

   [email protected]

Info:

   [email protected]

 

Conturi bancare

LEI:

RO86 RZBR 0000 0600 1235 7809
RAIFFEISEN BANK- Agentia Vadul Nou

Descriere

Asociatia DOWN Bucuresti isi propune urmatoarele obiective:

• Va institui centre educationale pentru recuperarea copiilor si tinerilor nascuti cu sindromul Down, va dezvolta activitati cu caracter umanitar, de sprijin social, profesional si moral in favoarea copiilor si tinerilor cu sindromul Langdon Down, pentru integrarea lor deplina in societate.

• Sa acorde ingrijire, supraveghere si sa contribuie la dezvoltarea mentala si a personalitatii copiilor si tinerilor nascuti cu sindromul Langdon Down.

• Sa acorde sprijin, sfaturi si informatii in mod direct persoanelor cu sindrom Langdon Down si familiilor acestora in vederea dezvoltarii si educarii copiilor si tinerilor cu sindrom Langdon Down.

• Sa dezvolte si sa sustina programe de educare si interventie potrivit conditiilor specifice fiecarei persoane cu sindrom Down, pe termen scurt si lung, pentru educarea si orientarea copiilor si a tinerilor cu sindrom Langdon Down spre autogospodarire.

• Sa se ocupe de supravegherea, instruirea si educarea copiilor cu sindrom Langdon Down in afara scolii, dupa terminarea programului scolar.

• Sa participe activ la integrarea in comunitate si la lucru, la umanizarea conditiilor de viata ale tinerilor cu sindrom Langdon Down prin schimbarea mentalitatilor la nivel de individ si grup, prin dezvoltarea capacitatii de intelegere si a adaptabilitatii la situatii neprevazute, prin sprijinirea constienta, reala si eficienta a celor defavorizati, urmarindu-se dezvoltarea respectului pentru om si eliminarea oricaror forme de discriminare fata de tinerii nascuti cu sindromul Langdon

• Sa cultive respectul si responsabilitatea fata de sine si fata de ceilalti ale copiilor si tinerilor cu sindrom Langdon Down, se va ocupa de activitati culturale si sportive specifice copiilor si tinerilor cu sindrom Down, se va ocupa de activitati extrascolare: întâlniri cu copii si tineri cu sindrom Down din alte regiuni din tara si din strainatate, tabere si excursii scolare.

• Va acorda asistenta pentru ca identitatea noilor nascuti sau a copiilor cu sindrom Down abandonati in spitale sa fie restabilita cat mai rapid. Va lua legatura cu centrele de plasament si va depune toate eforturile pentru integrarea acestor copii in familii normale, dispuse sa le asigure educatia si conditiile necesare dezvoltarii psihice a acestor copii.

• Va promova intelegerea sindromului Down in intreaga tara, explicand biologia acestuia si consecintele ei

• Va reprezenta interesele persoanelor cu sindrom Down, ale familiilor, specialistilor si organizatiilor implicate in ingrijirea copiilor si a tinerilor cu sindrom Down.

• Va avea schimburi educative cu alte asociatii interne si internationale care urmaresc scopuri si obiective similare, va coopera cu alte organizatii de profil in vederea impartirii responsabilitatilor in cadrul unor proiecte comune, va promova activitati ce pot conduce la afilierea ASOCIATIEI DOWN BUCURESTI la organisme interne si internationale similare, la nivel international. In acest scop, ASOCIATIA DOWN BUCURESTI va intocmi o baza de date a organizatiilor Down din intreaga lume, isi va deschide propriul web-site si va purta discutii prin e-mail cu acestea.

• Va asigura protectie medicala copiilor si tinerilor cu sindrom Down.

• Va face abonamente la publicatiile legate de dezvoltarea psihica si fizica, practici scolare specifice copiilor cu sindrom Down, publicatii medicale in domeniul sindrom Down, cercetari stiintifice in domeniu si orice alte materiale utile atat in centrele educationale cat si in familia copilului cu sindrom Down.

• Va pune bazele unui grup de consultanta stiintifica, va organiza si va participa la conferintele si congresele interne si internationale pentru sindromul Down.

• Va organiza diverse intruniri, facându-se demersuri pe langa firme de renume din tara si din strainatate, pe lânga persoane cu situatie materiala exceptionala, in vederea sprijinirii ASOCIATIEI DOWN BUCURESTI in realizarea obiectivelor propuse, cu respectarea si in limitele normativelor legale in vigoare.

• Va desfasura activitati pentru obtinerea si directionarea asistentei medicale si consultantei interne si internationale de specialitate, precum si a finantarilor necesare realizarii obiectivelor conforme prezentului Statut, punerea la dispozitia celor interesati a datelor informative de specialitate, a unor lucrari de sinteza, studii de documentare ce trateaza subiecte specifice.

• Va constitui echipe de teren, care vor vizita familiile cu copii cu sindrom Down in vederea permanentizarii legaturilor dintre acestea si centrele educationale.

Pentru realizarea acestor obiective, ASOCIATIA DOWN BUCURESTI va colabora cu Autoritatea Nationala pentru
Persoane cu Handicap, cu Directia pentru Protectia Copilului din cadrul Primariilor, cu Directia generala de Munca si Protectie Sociala, cu Laboratorul de Sanatate Mintala Bucuresti, cu Administratia publica locala, precum si cu alte organizatii ale statului care au drept scop ocrotirea persoanelor cu dizabilitati.


Amendamente organizatie

Numar inreg. National Numar inreg. Instanta Data inreg. Instanta Numar Incheiere Data Incheiere Descriere
16197/A/2014 22 2014-04-09 - 2014-03-20

Tranzactii finantare

Nu exista creatori definiti