ASOCIAŢIA O LUME MAI BUNĂ - ROMÂNIA

Categorii: Susținerea copiilor și a familiei  

Scop

Asociatia romana “O lume mai buna – Romania” are ca scop principal intr-ajutorarea oamenilor dezavantajati, intr-un mod structural, concentrandu-se pe individ ca persoana, familii si grupuri care traiesc in tot felul de circumstante dificile. Fundatia se ghideaza dupa principii crestine si nu face discriminare de varsta, religie sau trecut al celor in cauza.

Detalii

Tip Asociatie
CIF 25651063
Numar inreg. National 9371/A/2009
Numar inreg. Instanta 41
Data inreg. Instanta
Pozitie
Numar Incheiere
Data Incheiere
Apartenenta Federatie
HG Utilitate Publica
Data HG Utilitate Publica

Adrese organizatie

LUNGA Nr. 28,
Codlea 505100, Brașov
Strada Horia 43,
Codlea , Brașov

 

Contacte organizatie

Office:

   +40 (268) 251 100 Mobil +40 (758) 103 177 Fax +40 (268) 251 100

   [email protected]

 

Conturi bancare

LEI:
Donatii

RO71 RZBR 0000 0600 1178 9271
Banca Raiffeisen – sucursala Codlea

EURO:
Donatii

RO91 RZBR 0000 0600 1178 9299
Banca Raiffeisen – sucursala Codlea

Descriere

Proiectele noastre

Fondatoarea Asociatiei, Gera Verrips s-a nascut in Olanda si s-a mutat in Romania, la Codlea in luna septembrie a anului 2006. Primii trei ani ca parte din munca sa de misionara, Gera i-a petrecut colaborand cu alte doua Fundatii diferite care aveau ca scop tot misiunea: una din Olanda si una din Romania. A infiintat propria Fundatie olandeza in luna aprilie a anului 2009, dandu-i numele de Stichting “Een betere Roemeense wereld”, iar in luna iunie a aceluiasi an a infiintat si Fundatia romana sub denumirea de Asociatia “O lume mai buna – Romania”. Ambele asociatii, atat cea din Romania cat si cea din Olanda, lucreaza impreuna pentru indeplinirea aceluiasi scop, cum aminteam si mai sus, ajutarea intr-un mod structural romanii in nevoie. In anul 2012 Gera s-a casatorit cu Marius Alexe, schimbandu-si numele in Gera Alexe.

Asociatia romana beneficiaza de un sediu mare, printre incaperi numarandu-se si un birou si alte incaperi care sunt intrebuintate pentru scopurile bine definite ale proiectelor. Cladirea este situata in municipiul Codlea; un oras la 200 km distanta de Bucuresti, capitala Romaniei. Proiectul principal “O casa pentru toti” a pornit pentru a aduce impreuna frati si surori care au fost separati in orfelinate diferite. Copii care vin din familii cu situatii dificile, afectate de saraciei, abuz, probleme cu alcoolul si de sanatate. Proiectul “O casa pentru toti” gazduieste prin rotatie, sase grupuri a cate sapte copii fiecare, pe toata perioada sfarsitului de saptamana. S-a initiat in acest sens si un program de monitorizare, pentru fiecare copil care face parte din aceste grupuri, prin vizite la domiciliu sau la orfelinatul de unde provine si tinand legatura prin scrisori, telefon sau calculator.

Pana in luna septembrie a anului 2012 s-a lucrat cu un grup a cate sapte copii, iar in luna octombrie a aceluiasi an s-a inceput deja lucrul cu cel de-al doilea grup.

Al doilea din proiectele principale ale Asociatiei este intreprinderea de activitati pentru oamenii in varsta, cei ramasi singuri si cei bolnavi. Primordial este faptul de a-i vizita acasa la domiciliu, de a discuta pentru a afla mai multe despre nevoile lor, dar si de a-i asculta si a-i ajuta cu ceea ce au nevoie. De asemenea se mai organizeaza si altfel de activitati pentru ei, cum ar fi o cina calda odata pe luna sau de doua ori pe an cate o excursie de o zi. Se doreste prin acest lucru scoaterea oamenilor din mediul lor de izolare sociala. Se incearca sa se afle de la fiecare in parte ce fel de ajutor are nevoie astfel incat sa ii schimbe viata intr-un mod structural. Inca de la inceput s-a lucrat cu un grup a cate doisprezece oameni, iar in luna iulie a anului 2012 s-a inceput deja un al doilea grup a cate 11 oameni.

Al treilea si ultimul dintre proiectele principale este transportul umanitar cu bunuri (second hand) din Olanda pentru Romania. Toate bunurile sunt depozitate, sortate si impachetate in Olanda si trimise apoi in Romania printr-un transport sponsorizat. De aici sunt impartite celor aflati in nevoie. Bunurile pot fi de natura: medicala, scolara, materiala: imbracaminte, incaltaminte, cadouri, mancare, jucarii etc.


Amendamente organizatie

Numar inreg. National Numar inreg. Instanta Data inreg. Instanta Numar Incheiere Data Incheiere Descriere
9371/A/2009 41 2009-06-01 2009-05-21

Tranzactii finantare

Nu exista creatori definiti