Asociația Autism Europa Bistrița

Asociatie | crra.ro
Categorii: Tratament și cercetare afecțiuni medicale  

Scop

Asociația Autism Europa Bistrița oferă de la înființare, din anul 2007, servicii de informare, conștientizare, consiliere și educare, organizare de cursuri de instruire în beneficiul copiilor cu tulburări din spectrul autist din județul Bistrița-Năsăud, al familiilor acestora, al specialiștilor și al comunității.

Detalii

Tip Asociatie
CIF 23395040
Numar inreg. National 6151/A/2007
Numar inreg. Instanta 47
Data inreg. Instanta
Pozitie
Numar Incheiere 1005
Data Incheiere
Apartenenta Federatie
HG Utilitate Publica
Data HG Utilitate Publica

Adrese organizatie

Str. Independenței nr. 30 (în curtea Spitalului Județean),
Bistrița , Bistrița-Năsăud
STR. SUCEVEI, NR. 9, SC. B, AP. 27,
, Alba
STR. SUCEVEI, NR. 9, SC. B, AP. 27,
BISTRITA , Bistrița-Năsăud
STR. SUCEVEI, NR. 9, SC. B, AP. 27,
BISTRITA , Bistrița-Năsăud

 

Contacte organizatie

Contact oficial:

   0751917406 • 0721662200 • 0751917406

   [email protected]

 

Conturi bancare

Cont RON:

RO77RNCB0038098311390001
BCR Bistrița

Descriere

În cursul anului 2008, printr-un proiect finanțat de Primăria Bistrița s-a înființat Centrul de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț“, în incinta Spitalului Județean Bistrița, str. Independenței nr. 30, într-un spațiu aflat într-o clădire într-un stadiu avansat de degradare. Aici, într-un spațiu restrâns, amenajat cu fonduri de la Primăria Bistrița și prin contribuție proprie, s-au desfășurat activități de informare, consiliere, grupuri de suport pentru părinți și copii, precum și activități de coordonare a proiectelor derulate în parteneriat cu instituții publice și ONG-uri din țară și străinătate. În scurt timp, activitatea Centrului a devenit complexă și recunoscută la nivel național. De serviciile de informare, educare a părinților și terapie ale acestui Centru beneficiază copiii cu TSA și familiile acestora din mai multe localități din județ și din țară. Centrul a devenit un model terapeutic de succes al inițiativei părinților în colaborare cu autoritățile locale la nivel național.

Centrul de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț“ a încheiat parteneriate cu Direcția pentru Protecția Copilului Bistrița-Năsăud, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Universitatea „Babeș-Bolyai“, Extensia Bistrița, Fundația de Utilitate Publică „Internationales Bildungs und Sozialwerke“ Germania.

Astfel, Consiliul Județean, a aprobat prin hotărâre în data de 15 aprilie 2009 darea în folosință gratuită în favoarea Asociației Autism Europa Bistrița, pe durata ființării acesteia, a întregului imobilul proprietate publică a județului Bistrița-Năsăud, situat în municipiul Bistrița, Bulevardul Independenței nr.30, aflat în administrarea Spitalului Județean Bistrița-Năsăud, cod clasificare 1.6.4. Prin Hotărârea Consiliului Județean, beneficiarul dreptului de folosință avea și are obligația de a face toate diligențele necesare pentru asigurarea funcționalității imobilului cu destinația de „Centru de Resurse și Referința în Autism «Micul Prinț»“.

Imobilul vizat a beneficiat prin acest proiect de lucrări de reparații, izolare termică, igienizare, modernizare, reabilitare grup sanitar, înlocuire tâmplărie, schimbare acoperiș, crearea unor săli noi având destinația de camere de stimulare senzorială și cabinete pentru derularea terapiilor specifice.

Din iulie 2009, prin grija Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Centrul de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț“ a demarat instruirea a 15 voluntari în terapia ABA. Aceștia vor lucra cu copiii înscriși la centru.

Din septembrie 2009, prin grija Primăriei Bistrița, beneficiarii Centrului de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț“ Bistriță, au și un loc de joacă.


Amendamente organizatie

Numar inreg. National Numar inreg. Instanta Data inreg. Instanta Numar Incheiere Data Incheiere Descriere
6151/A/2007 47 2007-12-12 1005 2007-11-15

Tranzactii finantare

Nu exista creatori definiti