FUNDATIA ALATURI DE VOI

Scop

Fundatia „Alaturi de Voi” Romania (ADV) este o organizatie neguvernamentala, infiintata in februarie 2002 de catre Holt International Children’s Service USA, a carei misiune este incluziunea persoanelor seropozitive HIV si din alte grupuri vulnerabile.

Detalii

Tip Fundatie
CIF 14545164
Numar inreg. National 3915/B/2005
Numar inreg. Instanta 9/F
Data inreg. Instanta
Pozitie
Numar Incheiere
Data Incheiere
Apartenenta Federatie
HG Utilitate Publica
Data HG Utilitate Publica

Adrese organizatie

Str. Bazinelor nr. 5,
sat Uricani, com Miroslava 707316, Iași
Oficiul Postal Valea Lupului, C.P. 4,
- , Iași

 

Contacte organizatie

Angela Achitei:
Presedinte

   [email protected]

Alina Paduret:
Director Centru National

   [email protected]

Centru Constanta:

   0241 - 670350

   [email protected]

Centrul Targu Mures:

   0265 - 254987

   [email protected]

 

Conturi bancare

Cont RON:

RO32RZBR0000060012720203
Raiffeisen Bank

Descriere

Sediul national al fundatiei este in Iasi, organizatia avand centre si in Constanta si Tg. Mures.

 

ADV Romania este inregistrata ca fundatie romaneasca, conform legislatiei in vigoare, este independenta fata de autoritatile statului, nu-si conditioneaza sprijinul si actiunile de apartenente la anumite ideologii, doctrine sau religii. 

 

ADV Romania a derulat timp de 13 ani, peste 65 de proiecte/programe, cu finantarea unor organisme internationale, autoritati locale si din fonduri proprii. Programele fundatiei derulate la nivel local, regional si national, cat si la nivel transfrontalier/transnational, sunt in domeniul serviciilor sociale si al economiei sociale, fiind dezvoltate in timp, servicii inovative orientate spre incluziunea si ocuparea grupurilor vulnerabile, in special tineri. In paralel, a fost dezvoltata si componenta de lobby si advocacy pentru sectorul ONG, promovarea si apararea drepturilor beneficiarilor directi – persoanele din gupuri vulnerabile si o componenta de asistenta pentru dezvoltare – acordata ONG-urilor din R. Moldova, Ucraina si Nigeria. 

 

ADV Romania este initiatorul Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale – FONSS, infiintata in august 2014, avand in prezent un numar de 21 de membri, ONG-uri autorizate ca furnizori de servicii sociale din Regiunea Nord Est. Presedintia primului mandat este detinuta de catre ADV Romania, prin reprezentantul legal, Angela Achitei.

 

ADV Romania detine si vicepresedintia Comisiei ONG din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economica si Sociala a judetului Iasi, prin directorul de dezvoltare si comunicare ADV – dna Mihaela Munteanu, dupa ce, in perioada 2011-2014, a coordonat activitatea comisiei, prin reprezentantul sau legal, Angela Achitei.

 

ADV Romania ofera in prezent urmatoarele servicii:

Servicii sociale specializate pentru persoane din grupuri vulnerabile in special adolescenti si tineri:  asistenta psiho-sociala si terapie vocationala- in cadrul centrelor de zi din Iasi, Constanta si Tg. Mures (Decizie de acreditare 641/19.05.2014, eliberata de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice);  Servicii de ocupare pentru tineri din grupuri vulnerabile aflati in cautarea unui loc de munca: consiliere, orientare profesionala si mediere pe piata muncii; formare profesionala, internship, job coaching si angajare protejata -in cele trei intreprinderi sociale de insertie, organizate ca sectii interne in cadrul fundatiei (Certificat de acreditare eliberat de catre ANOFM Iasi, seria IS/nr. 25/00037 din 23.06.2014); Servicii de prevenire in comunitate: caravane mobile in scoli si licee, campanii de informare in domeniul educatiei sexuale; prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv HV/SIDA; violenta domestica; abuz; trafic de persoane; consum de droguri s.a.; Servicii de promovare si aparare a drepturilor persoanelor cu dizabilitati, inclusiv ale celor infectate cu HIV; Lobby si advocacy pentru sectorul ONG, contractarea serviciilor sociale si dezvoltarea economiei sociale in Romania.

 

ADV Romania este prima organizatie din tara care a infiintat in anul 2008, trei intreprinderi sociale de insertie, organizate sub forma de unitati protejate si dezvoltate sub brand-ul Util Deco, in care a creat 85 de locuri de munca, din care 36 pentru persoane cu dizabilitati. In cadrul Util Deco functioneaza un centru de multiplicare, ateliere specializate pe legatorie manuala si arta decorativa, confectionare lumanari, servicii de arhivare si depozitare documente, croitorie si personalizare. In anul 2014, Util Deco a inregistrat o cifra de afaceri de 4,5 mil euro. Cele 3 unitati protejate ale ADV Romania au Autorizatiile nr. 1318/11.06.2013 (Iasi); 1313/11.06.2013 (Tg. Mures) si 1310/04.06.2013 (Constanta). Intreaga oferta de produse si servicii poate fi vizualizata pe site-ul www.utildeco.ro si www.depozitarhivare.ro.

 

ADV Romania este acreditata ANC pentru: Formator (nr.1117/10.10.2012), Legator manual (nr.1162 /29.10.2012), Competente comune-competente informatice (decizia 612/4.06.2014), Antreprenor in economia sociala (nr. 1000/11.09.2012), Manager de intreprindere sociala (nr.911/18.09.2013), Manager proiect (decizia 613/4.06.2014) si Arhivar (nr. 1510/23.06.2015).

 

ADV Romania / Util Deco este certificata ISO 9001- management al calitatii, ISO 14001 – management de mediu, SR OHSAS – standard privind sistemul de management al sanatatii si securitatii ocupationale si SR ISO/CEI 27001 – sistem de management al securitatii informatiei.   

 

ADV Romania investeste in comunitate fiind unul din promotorii conceptului de economie sociala si a Legii Economiei Sociale adoptate in iulie 2015. Pentru dezvoltarea sectorului, organizeaza periodic cursuri de formare de antreprenor si manager in economie sociala, vizite de studiu, targuri nationale si asigura consultanta si coaching pentru dezvoltare de intreprinderi sociale.

 

ADV Romania este membru activ in mai multe retele nationale si internationale, printre care si Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale – FONSS (membru fondator, ADV Romania detine presedintia federatiei); Consiliul de Dezvoltare Economica si Sociala al Judetului Iasi (fundatia detine vicepresedintia Comisiei ONG); RISE Romania – Reteaua Romana a Intreprinderilor Sociale de Insertie prin activitatea economica (membru fondator); FOND (membru fondator), Coalitia ONG pentru Fonduri Structurale (membru fondator), Asociatia Internationala de Economie Sociala, Pactul Regional pentru Ocupare si Incluziune Sociala Nord Est, Reteaua Impreuna, AIDS Action Europe, People Living with AIDS, CONCORD si Pactul de Integritate ECOSOC.  

 

Incepand cu iulie 2015, ADV Romania este membra in Comitetul de Monitorizare al Programului Operational Regional 2015-2020 – ADR Nord Est.

 

ADV Romania detine o platforma de 14 site-uri  - www.alaturidevoi.ro    www.hivsida.ro   www.utildeco.ro   www.clubultinerilor.eu   www.unitatiprotejate.ro  www.fundaumana.ro     www.ropes.ro          www.jobdirect.ro         www.doilasuta.eu   www.depozitarhivare.ro   www.costumecarnavalcopii.ro     www.fonss.ro    www.voceaong.ro   www.proincluziune.ro 

 

ADV Romania a beneficiat de finantarea urmatoarelor institutii: fonduri de pre-aderare (PHARE – UE), fonduri structurale (FSE – POSDRU si POSCCE), fonduri de cooperare transfrontaliera RO-MD-UK; Granturile SEE 2009 – 2014 in cadrul Fondului ONG in Romania; fonduri de la Guvernul Elvetian prin Programul de cooperare elvetiano-roman (FDSC); fonduri de la Agentia SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID); Fondul Global de Lupta impotriva HIV/SIDA, TBC si Malariei; UNICEF Romania, Primaria Iasi, UNAIDS, McKinsey Company, HICS – SUA,  Moschino – Italia, COCI-SUA, ECHO – UK, JSI, UNODC, RZB, BRD si OIM. In 13 ani de activitate a gestionat peste 16 mil de euro, creand in timp, in propria organizatie aproximativ 100 de locuri de munca. 

 

Activitatea ADV Romania a fost recunoscuta si apreciata atat la nivel local, national si international, fundatia primind peste 23 de premii: 

In iunie 2014, in cadrul Galei Societatii Civile,  ADV Romania a primit “Premiul special Dan Manoleli pentru dezvoltarea societatii civile”, din partea FDSC, ca recunoastere a implicarii, inovarii si dedicarii in sectorul nonprofit. Anul 2013 a adus fundatiei recunoasterea internationala datorita activitatii dedicate transformarii dizabilitatii in abilitate. Astfel, in luna septembrie, Comisia Europeana a publicat pe propria pagina, la sectiunea „Angajare, afaceri sociale si incluziune” modelul de buna practica reprezentativ pentru Romania pentru angajarea protejata, acesta fiind Util Deco – intreprinderea sociala de insertie a fundatiei.  In luna octombrie 2013, Fundatiei ADV Romania i-a fost decernat premiul de excelenta, ca model de buna practica, in cadrul initiativei ENWPH „Promovarea sanatatii la locul de munca pentru angajatii cu boli cronice - Sanatate Publica si Munca. 

 

Peste 500 de institutii din tara si nu numai (autoritati publice si centrale, ONG-uri, mass-media, companii s.a.) au fost sau sunt parteneri ADV Romania, in actiuni/proiecte si programe derulate de fundatie.

 

Activitatea fundatiei cat si a intreprinderilor sociale de insertie Util Deco este coordonata de catre echipa de management formata din: directori de centre – Iasi, Constanta si Tg. Mures, directorul economic, directorul de dezvoltare si comunicare, directorul de programe, coordonatorul departamentului de economie sociala si managerul de resurse umane.

Consiliul Director al fundatiei este format din: Angela Achitei, presedinte, Lindi Endicott (SUA), membru, Petrisor Ostafie, membru. Pe langa Consiliul Director, activeaza si Consiliul Tinerilor cu rol de consultare in politicile si programele fundatiei.

Fundatia ADV Romania a elaborat un manual de etica si integritate ce guverneaza activitatea organizatiei. Documentul poate fi consultat aici

Rapoartele anuale ale fundatiei pot fi descarcate de aici.

 

Anual, fundatia este auditata de catre un organism independent.


Amendamente organizatie

Numar inreg. National Numar inreg. Instanta Data inreg. Instanta Numar Incheiere Data Incheiere Descriere
1/B/3005 9/F 2002-05-19 0000-00-00

Completarea capitolului II din statut dupa cum urmeaza:Art. 9: Scopul Fundatiei “Alaturi de Voi” Romania (ADV) este imbunatatirea calitatii vietii persoanelor infectate si afectate HIV/ SIDA din Romania.Art. 9: ind.1. Scopul Fundatiei “Alaturi de Voi” Romania (ADV) este incluziunea persoanelor seropozitive HIV si din alte grupuri vulnerabile

noua componenta a Consiliului Director va fi: - Achitei Angela, presedinte; - Endicott Lindi, membru; - Ostafie Petrisor, membru

3915/B/2005 9/F 2005-03-11 2005-01-28

Tranzactii finantare

Nu exista creatori definiti