ASOCIATIA CASA IOANA

Asociatie

Scop

Casa Ioana este o organizație non-guvernamentală care se ocupă cu victimele violenței domestice și familiile fără adăpost, cu sediul în București, România.
Programul ACASĂ al Asociației Casa Ioana satisface nevoile specifice ale familiilor și persoanelor singure de-a lungul unei anumite perioade. Colaborăm cu o rețea largă de instituții din sectorul public și privat pentru a ajuta femeile și copiii să își soluționeze problemele cu care se confruntă și să dobândească competențele necesare și suportul de care au nevoie pentru a-și recăpăta stabilitatea familiei și căminul de care au nevoie. Putem spune că ceea ce facem este să abordăm problemele care stau la baza violenței în familie și a lipsei de adăpost, și nu doar să oferim adăpost de urgență pe perioadă limitată.

Detalii

Tip Asociatie
CIF 8200969
Numar inreg. National 1685/A/1995
Numar inreg. Instanta 70/PJ
Data inreg. Instanta 19 July 1995
Pozitie
Numar Incheiere sent.civ. 5864
Data Incheiere 19 July 1995
Apartenenta Federatie
HG Utilitate Publica
Data HG Utilitate Publica

Adrese organizatie

Șoseaua Olteniței 39-41, Sector 4,
București 41294, București
Bucureşti,şos.Olteniţei nr.39-41, sector 4,
,
,
,
ŞOS. OLTENIŢEI NR. 39-41, SECTOR 4,
BUCURESTI , București

 

Contacte organizatie

Contact oficial:

   +40 21 332 6390

   [email protected]

 

Conturi bancare

Cont RON:
Cod Swift: RZBRROBU

RO81RZBR0000060008694500
Raiffeisen Bank S.A. Agenţia Brâncoveanu: Şoseaua Olteniţei 56, Sector 4, Bucureşti, România

Cont EURO:
Cod Swift: RZBRROBU

RO26RZBR0000060008694617
Raiffeisen Bank S.A. Agenţia Brâncoveanu: Şoseaua Olteniţei 56, Sector 4, Bucureşti, România

Cont USD:
Cod Swift: RZBRROBU

RO35RZBR0000060009407211
Raiffeisen Bank S.A. Agenţia Brâncoveanu: Şoseaua Olteniţei 56, Sector 4, Bucureşti, România

Descriere

În 1997, Casa Ioana a deschis, la cererea primarului Municipiului Bucureşti, primul adăpost de noapte din ţară, adresat persoanelor care şi-au pierdut locuinţa. Începând cu anul 2000, ne-am îndreptat atenţia spre oferirea de adăpost temporar şi servicii psihosociale femeilor şi copiilor ce trec prin situaţia lipsei de adăpost sau au suferit ca urmare a violenţei domestice.

Femeile şi copiii apelează la noi deoarece noi credem că este greşit să îţi abuzezi partenerul şi să consideri acest lucru o chestiune privată, ce trebuie gestionată cu uşile închise. În mod similar, familiile care şi-au pierdut locuinţa apelează la noi deoarece înţelegem că au nevoie de suport adecvat pentru a merge mai departe. Nu vom lăsa ca societatea civilă să ignore problema violenţei domestice sau cea a lipsei unui adăpost.

Casa Ioana munceşte din greu pentru a oferi cazare şi suport celor ce au nevoie de noi. Am ajuns să fim cel mai mare furnizor de servicii de cazare temporară şi suport din Bucureşti. Reuşim să ajutăm 20 de familii şi 9 femei singure.

Casa Ioana este reprezentantul României în cadrul FEANTSA, Federaţia Europeană a Organizaţiilor Naţionale ce se ocupă de persoanele fără adăpost.

Casa Ioana a găzduit un număr important de vizitatori în cadrul adăposturilor şi pe parcursul evenimentelor organizate, iar dintre aceştia îi amintim pe:

HRH Prinţul Ţării Galilor Regele Mihai şi Regina Ana a României Andrew Vorkink (vice-preşedinte al Băncii Mondiale) Abatele Pierre al Franţei Dr Xavier Emmanuelli, fondatorul Samu-social Maia Morgenstern (actriţă de teatru şi film din România) Carmen Tănase (actriţă de teatru şi film din România) Andreea Esca (jurnalistă şi prezentatoare de ştiri la Pro Tv) Cristian Tabără (jurnalist şi prezentator de ştiri la TVR 1) Viziunea noastră

Fiecare om are dreptul la o locuinţă decentă, activităţi şi relaţii satisfăcătoare, dar şi o stare de sănătate bună pentru a se bucura de viaţă.

Misiunea noastră

Misiunea Asociaţiei Casa Ioana este să producă o diferenţă pozitivă în viaţa familiilor şi femeilor singure ce se confruntă cu violenţa domestică, dar şi în viaţa altor familii şi femei ce sunt în situaţii cu risc de excluziune socială. Încurajăm femeile şi copiii să îşi reconstruiască viaţa, departe de violenţă şi frică, prin oferirea unei game largi de servicii complexe.
Casa Ioana îşi îndeplineşte misiunea prin intermediul Programului Acasă, ce oferă cazare temporară şi acces la servicii psihosociale în comunitate, în vederea asistării beneficiarilor spre atingerea potenţialului lor maxim. Împreună cu o echipă de profesionişti şi voluntari, am dezvoltat o serie de modele de bună practică, ce îi ajută pe beneficiari să gestioneze situaţiile care îi afectează.

Obiectivele principale ale Asociaţiei Casa Ioana sunt:

să luptăm cu cauzele şi consecinţele violenţei domestice şi lipsei unui adăpost, prin acţiuni de prevenire şi reducere a repetării acestora să oferim persoanelor posibilităţi de dezvoltare a unor abilităţi pentru o viaţă independentă, încurajându-le participarea în cadrul Programului ACASĂ să oferim servicii de suport, unde calitatea poate fi verificată, rezultatele evaluate, iar personalul este perfecţionat prin formare.

Casa Ioana foloseşte o abordare bazată pe 3 coordonate, ce implică:
Oferire de suport - oferim o gamă largă de servicii de suport pentru femeile şi copiii care au experimentat violenţa domestică şi lipsa unui adăpost. Reţeaua noastră de servicii ajută femeile vulnerabile şi copiii să îşi recâştige independenţa şi să meargă mai departe într-o manieră pozitivă.
Protecţie - milităm pentru îmbunătăţirea politicilor şi practicilor în domeniul violenţei domestice şi lipsei unui adăpost şi pentru implementarea legislaţiei, astfel încât să răspundă nevoilor celor vulnerabili.
Prevenire - încercăm să ajutăm la prevenirea violenţei domestice şi a lipsei unui adăpost, prin campanii, prin educare, training şi cercetare. Lucrăm în parteneriat cu alte agenţii pentru a face cunoscută problema violenţei domestice şi a lipsei unui adăpost şi pentru a căuta soluţii.

Scopul nostru

Suntem foarte pasionaţi de ceea ce facem şi de modul în care ne îndeplinim activităţile. Această pasiune se reflectă în:
Valorile noastre

Compasiune/îngrijire - Suntem interesaţi de comunitate, în special de acele persoane care experimentează violenţa domestică şi lipsa unei locuinţe. Acceptare/respect pentru ceilalţi - Acceptăm oamenii aşa cum sunt şi respectăm diferenţele individule în funcţie de caracteristicile şi nevoile fiecărei persoane. Responsabilizare/recunoaştere - Avem responsabilitatea de a şti ce se întâmplă în comunitatea noastră şi cum afectează aceste lucruri membrii săi. Întâmpinarea nevoilor primare - Credem în egalitatea socială şi în faptul că fiecare persoană, indiferent de circumstanţele individuale trebuie să-şi satisfacă nevoile primare de: hrană, adăpost şi siguranţă. Acţiuni în vederea schimbării/servicii - Vom acţiona pentru a face comunitatea noastră un loc mai bun pentru femeile şi copiii care au experimentat violenţa domestică sau lipsa unui adăpost. Excelenţă, egalitate şi potenţial - Scopul nostru este să oferim servicii deosebite şi soluţii creative care să vină în întâmpinarea nevoilor în permanentă schimbare a victimelor violenţei domestice şi a persoanelor fără locuinţă.

Credem în poziţionarea utilizatorilor de servicii în centrul muncii noastre şi considerăm că problemele complexe ale acestora necesită soluţii complexe. Încercăm să realizăm acest lucru prin:

Suportul şi dezvoltarea personalului, pe al cărui devotament, deprinderi şi abilităţi pot conta beneficiarii care au experimentat violenţa domestică şi lipsa unui adăpost Dezvoltarea şi menţinerea unei relaţii pozitive cu actorii sociali implicaţi (beneficiarii, donatorii, finanţatorii, alte organizaţii publice sau private şi autorităţile locale), iar experienţa noastră să constituie un avantaj pentru aceştia Explorarea unor modalităţi prin care să facilităm implicarea beneficiarilor în a influenţa serviciile pe care le oferim Menţinerea unei politici de continuă îmbunătăţire a serviciilor care este susţinută prin monitorizare şi evaluare continuă

Amendamente organizatie

Numar inreg. National Numar inreg. Instanta Data inreg. Instanta Numar Incheiere Data Incheiere Descriere
1685/A/1995 70/PJ 1995-07-19 sent.civ. 5864 1995-07-19

Tranzactii finantare

Nu exista creatori definiti